Co-living

Samenwonen is helemaal van deze tijd, ook als je geen relatie hebt. Het is dé manier om wonen betaalbaar en gezellig te houden door te huren met een goede vriend, vriendin of familielid. In Clubhouse Boompjes kan dat.

Onze Co-living appartementen zijn speciaal ingericht voor 2 of 3 gelijkwaardige huurders. Dat is heel wat anders dan een ‘gewoon’ appartementje samen huren, waar de indeling en privacy vaak lastig zijn.

In een appartement van Clubhouse Boompjes deel je met elkaar een mooie keuken en ruime woonkamer. Je kan hier samen koken, eten en genieten van het uitzicht. Maar je hebt wel je eigen slaapkamer en ook je eigen badkamer. Ieder Co-living appartement beschikt ook over een balkon of loggia. Alle appartementen zijn luxe en modern met de nieuwste inbouwapparatuur en worden standaard van een mooie pcv-vloer voorzien. Zo deel je samen een prachtig appartement, maar deel je de kosten!

HET VOORDEEL: PRIVACY

Je huurt samen een appartement, maar je hebt een eigen kamer met een privé badkamer. In sommige gevallen is deze en suite, of in de ruime hal.

GOED OVER NAGEDACHT… HET GEBRUIK

Natuurlijk is er goed nagedacht over hoe je slim samenwoont. Zo is je slaapkamer ruim genoeg om er ook te kunnen werken en te chillen. En je hebt je eigen badkamer, die je met niemand hoeft te delen.

WEL BELANGRIJK: JE GAAT SAMENWONEN

Je gaat samen een huis delen. Ondanks dat je geen relatie hebt, ga je toch samen een belangrijke stap nemen. Dat doe je niet voor een paar weken of maanden. Wanneer één van de twee huurders de huur wil opzeggen, dan ben je samen verantwoordelijk voor het vinden van een nieuwe huurder. Vervolgens wordt het huurcontract overgezet op naam van de nieuwe medehuurder. Je mag hier ook alleen blijven wonen. Echter dien je dan wel de totale huursom van het appartement zelf te kunnen voldoen.

GOED OVER NADENKEN… JULLIE AFSPRAKEN

Met elkaar leg je een aantal afspraken vast, met name wat jullie doen als er iemand vertrekt. Het is slim om samen de tijd te nemen om een nieuwe huurder te vinden.

Spreek ook af wat er gebeurt als iemand zijn/haar deel van huur niet betaalt of even niet kan betalen.

GOED OVER NAGEDACHT… DE CONTRACTEN

Alle huurders komen op één huurcontract. Gezamenlijk ben je verantwoordelijk voor de huur, dat kan je natuurlijk in delen betalen. Als je vertrekt zeg je op, en wordt jouw naam van het huurcontract gehaald. Een nieuwe medehuurder wordt op het huurcontract gezet.

Let wel: iedere medehuurder moet voldoen aan de inkomenseis van het appartement (3,5 keer de maandhuur).

Kan ik het betalen?

Samen huren is ook samen de kosten gelijkwaardig verdelen. Beide huurders moeten voldoen aan de inkomenseis: je moet 3,5 keer jouw deel van de huurprijs verdienen. Dit geldt individueel voor alle huurders van één appartement.
Dit reken je uit door de totale maandelijkse huur te delen door het aantal bewoners. Dit is het bedrag per persoon per maand. Dit bedrag doe je keer 3,5 om te berekenen wat je minimaal dient te verdienen.

We hebben een handige calculator gemaakt waarin je gemakkelijk kan berekenen of alle huurders voldoen aan de gestelde inkomenseisen.

Wil je weten welke Co-living appartementen er nog beschikbaar zijn? Ga dan naar de woningzoeker en meld je aan voor jullie favoriete appartement!

Andere mogelijkheden

Zou je graag een Co-living appartement willen delen, maar heb je geen vriend, vriendin of familielid om dit mee te doen? Dan is het ook mogelijk om het appartement met een persoon te delen die je nog niet kent. Informeer bij de verhuurmakelaar Uppmärk naar de voorwaarden. Dat kan door te mailen naar: info@uppmark.nl. Telefonisch zijn zij bereikbaar via: 085 303 28 52.